КОНКУРС

.

Фондација „Гроздана Олујић“ из Београда

расписује

КОНКУРС ЗА КЊИЖЕВНУ НАГРАДУ „ГРОЗДАНА ОЛУЈИЋ“

за најбољу књигу (роман, збирку приповедне прозе, бајку)

објављену 2022. године

Награда „Гроздана Олујић“ основана је са циљем да подстиче и промовише стваралаштво младих писаца за децу и одрасле. Књига која конкурише за награду може бити роман, збирка приповедне прозе, бајка – из књижевности и књижевности за децу и младе – објављена на српском језику 2022. године. Аутор може имати до тридесет пет година у години објављивања књиге.

Пријава на конкурс траје од 1. маја до 10. јула 2023. године. Жири проглашава добитника/добитницу на рођендан Гроздане Олујић, 30. августа. Награда се додељује у септембру 2023. године.

Награда подразумева новчани износ од 100.000 динара (нето) и плакету (диплому).

Дела која конкуришу за награду могу пријављивати: аутори, издавачи, организације и појединци. Пријава на конкурс подразумева достављање три штампана примерка књиге са јасно видљивим именом и презименом аутора, уз контакт податке (и-мејл, контакт телефон, пуна адреса), на адресу Фондације „Гроздана Олујић“: Проте Матеје 61 /9 У Београду, са назнаком: Конкурс за Награду „Гроздана Олујић“; као и слање писменог обавештења са пуним подацима о аутору, наслову и контакт подацима на мејл Фондације: fondacija@grozdanaolujic.net Конкурс се објављује на сајту Фондације „Гроздана Олујић“  (www.grozdanaolujic.net) и у јавним гласилима.