КОНКУРС

КОНКУРС ЗА КЊИЖЕВНУ НАГРАДУ „ГРОЗДАНА ОЛУЈИЋ“

за најбољу књигу (роман, збирку приповедне прозе, бајку) објављену 2021. године.

Награда „Гроздана Олујић“ основана је са циљем да подстиче и промовише стваралаштво младих писаца за децу и одрасле. Књига која конкурише за награду може бити роман, збирка приповедне прозе, бајка – из књижевности и књижевности за децу и младе – објављена на српском језику 2021. године. Аутор може имати до тридесет пет година у години објављивања књиге.

Пријава на конкурс траје од 1. маја до 10. јула 2022. године. Жири проглашава добитника/добитницу на рођендан Гроздане Олујић, 30. августа. Награда се додељује у септембру 2022. године.

Награда подразумева новчани износ од 100.000 динара (нето) и плакету (диплому).

Дела која конкуришу за награду могу пријављивати: аутори, издавачи, организације и појединци. Пријава на конкурс подразумева достављање три штампана примерка књиге са јасно видљивим именом и презименом аутора, уз контакт податке (и-мејл, контакт телефон, пуна адреса), на адресу Фондације „Гроздана Олујић“: Проте Матеје 61 /9 У Београду, са назнаком: Конкурс за Награду „Гроздана Олујић“; као и слање писменог обавештења са пуним подацима о аутору, наслову и контакт подацима на мејл Фондације: fondacija@grozdanaolujic.net .

Конкурс се објављује на сајту Фондације „Гроздана Олујић“  (www.grozdanaolujic.net) и у јавним гласилима.

.